konfpkt_forum_origami_stor1 (2)

Konferensbord forum

4790 kr

Se produkt

KONFERENSBORD

Små, stora, ovala, runda – konferensbord är ett måste på alla arbetsplatser. Företaget tar viktiga beslut runt dem, har ledningsmöten och delar ut uppgifter till de anställda.

Vårt stora sortiment är fullt av praktiska och snygga konferensbord, och vi är övertygade om att du hittar något som faller dig i smaken här. Vi har givetvis ett stort utbud av stolar till konferensen också. Här har vi sammanställt en guide med värdefulla tips för dig som ska köpa konferensbord.

Hos vår systersida DPJ.se hittar du även ett stort sortiment av konferensbord. Välj och vraka i ett brett urval av små och stora bord, för alla typer av kontor och konferenslokaler.

Populära konferensbord

vitt konferensbord Modul

Läs mer

Konferensbord Modul

 
konferensbord vitt Agenda

Läs mer

Konferensbord Agenda

 
konferensbord viggo standard

Läs mer

Konferensbord Viggo Standard- Laminat

 
konferensbord ek och svart

Läs mer

Köpa konferensbord – Så här ska du tänka

1.

Vilket bord passar bäst i era lokaler?

Ett långt mötesbord eller flera små konferensbord?

Ni kan möblera konferensrummet på flera olika sätt beroende på vad rummet ska användas till.

Är det ett mindre mötesrum, kan det vara bra med ett långt bord där alla deltagare får plats, men om ni ska hålla konferenser och ha grupparbeten, kan det vara bra med flera mindre bord.

Hur brett ska bordet vara?

Normalt sett brukar ett konferensbord vara 100–140 cm brett, men kan vara upp till 200 cm. Huvudsaken är att ni väljer ett konferensbord som passar er arbetsplats.

Det är viktigt att ha bra balans mellan bordets längd och bredd. Det ska finnas plats för till exempel en bärbar dator, samtidigt som man inte ska sitta för långt ifrån varandra.

2.

Vilken form passar bäst?

Rektangulära konferensbord

Rektangulära bord är vanligast, eftersom de passar in i de flesta rumstyper. Det är dessutom praktiskt med ett rektangulärt bord som rymmer det mesta.

Ovala konferensbord

Ovala bord passar liksom de rektangulära i de flesta rumstyper. Fördelen med ovala bord är att alla deltagare kan se mötesledaren utan att behöva luta sig över bordet.

Runda konferensbord

Runda konferensbord är inte lika vanligt, eftersom de oftast bara passar i större konferensrum – men bör inte underskattas. Bordets runda form främjar nätverkande och bjuder naturligt in till samtal och kontakt, då vi enklare ser alla runt bordet.

moetesgrupp-4-14-pers-framie-origami-in-med-hoeg-rygg

Konferensbord Framie

6490 kr

Se produkt

Origami IN

4490 kr

Se produkt

5 steg till rätt konferensbord

Rätt bord kan forma hela rummet, och dessutom ge medarbetarna möjlighet att samarbeta på bästa sätt. Här är fem saker att tänka på när du ska köpa konferensbord.

1. Rummets storlek

Först och främst måste du veta hur stort rummet är och hur mycket plats du har för bordet. Tänk på att det måste finnas tillräckligt med utrymme runt bordet, så man enkelt kan förflytta sig. Likaså fönster och dörrar måste vara lätta att öppna och stänga.

2. Antalet sittplatser

Nästa steg är att räkna ut hur många sittplatser du behöver runt bordet och vilka typer av stolar du vill ha. Detta måste du veta för att kunna räkna ut hur många stolar som ska få plats. Kom ihåg att ge dina medarbetare och kunder tillräckligt med utrymme, även när det är fullt runt bordet. Läs mer om att välja rätt konferensstolar här!

3. Bordets storlek

När du vet hur många sittplatser som behövs, kan du räkna ut hur stort konferensbordet behöver vara. I vårt sortiment finns konferensbord för 6, 8, 10, 12 eller 20 personer. Tänk på att bordet inte får vara för stort, då det kommer få rummet att kännas trångt och onödigt litet.

4. Design

Om konferensbordet är den första möbeln du köper till ditt mötesrum behöver du fundera på vilken effekt bordet kommer få på rummet och hela kontorets design. Vi har flera olika typer av konferensbord: runda, rektangulära, ovala och så vidare. Fundera även över vilken färg bordet ska ha, föredrar du ett modernt vitt konferensbord eller kanske ett stilsäkert ekbord?

5. Budget/kostnad

Sist men inte minst, måste du fundera över vilka bord som passar din budget. Vi har ett stort sortiment av prisvärda bord av bästa kvalité. Våra bord finns i olika storlekar, former och färger. Kolla gärna in våra prisvärda konferenspaket som inkluderar konferensbord med stolar!