konferensstolarbanner

Knuff stol

2690 kr

Se produkt

KONFERENSSTOLAR

Vi gör er konferens bekväm och effektiv. Med bekväma konferensstolar och snygga bord till konferensen från EliteKontorsmöbler kan vi garantera att ni sitter bekvämt under hela konferensen.

Vi erbjuder ett stort sortiment med allt från billiga till mer exklusiva konferensstolar. Gemensamt för alla våra stolar är att du sitter i en ergonomisk sittställning som ger hög komfort.

Ännu fler stolar för ert konferensrum hittar du hos DPJ.se – konferensstolar i alla prisklasser och i olika modeller. Här hittar du något för varje kontor och konferenslokal.

Populära konferensstolar

konferensstol billig

Läs mer

SMÅLANDSMÖBLER
Stol RX002

 
konferensstol svart

Läs mer

ITALIAN FURNITURE
Konferensstol Origami IN - Låg rygg

 
svårt konferensstol med armstöd

Läs mer

EASY SEATING
Konferensstol Pite

 
brun konferensstol

Läs mer

DAVID DESIGN
Karmstol Skift och Skift+ - Brunt läder

Köpa konferensstolar – Det här måste du tänka på

1.

Vilka konferensstolar är bäst för era lokaler?

Vad ska stolarna användas till? 

Det finns två sorters konferensstolar, antingen stolar till ett konferensrum eller till en aula, till exempel när föredragshållaren på konferensen står framför en publik. Börja med att bestämma vilken typ av konferensstolar ni behöver.

Lokalens förutsättningar?

Du måste ta hänsyn till faktorer som lokalens storlek och konferensbordens placering, för att optimera konferensmiljön för alla deltagare. Är konferensen i en aula behöver du till exempel tänka på att ha avstånd mellan stolsraderna och ge publiken tillräckligt med benutrymme.

Tänk på stolarnas bredd!

När du ska köpa konferensstolar måste du tänka på att alla stolar är olika breda, både vad gäller sitsbredden och stolens totala bredd. Tänk på att inte välja för breda stolar, för då kan både rummet och bordet kännas onödigt trångt!

2.

Vilka konferensstolar ska man välja?

Långa konferenser?

Vet du med dig att era konferenser brukar dra ut på tiden är det viktigt med bekväma konferensstolar med hög rygg och armstöd, som deltagarna kan luta sig mot för att få avlastning.

Konferensrum?

Då rekommenderar vi alltid våra konferensstolar med hjul, som är enkla att flytta. Kolla gärna våra konferenspaket med skräddarsydda helhetslösningar åt er.

Konferens i aula?

För maximal komfort rekommenderar vi alltid våra kunder att köpa bekväma konferensstolar med armstöd – framförallt om konferensen ska hållas i en aula eller annan lokal utan bord, då deltagarna behöver någonstans att vila sina armar.

Trånga lokaler?

Välj gärna stolar som är stapelbara och hopfällbara om lokalerna är trånga, eller om ni behöver stolar som är enkla att förvara och plocka fram vid behov.

3.

Hur många konferensstolar runt konferensbord?

Man ska kunna röra sig obehindrat

En bra tumregel är att varje person bör ha ca 60 cm utrymme (15 cm utöver stolens sittbredd) för att kunna röra sig obehindrat.

Avståndet mellan stolen och väggen bör vara minst 90–100 cm, så man kan dra ut stolen obehindrat. Våra konferensstolar finns i olika bredd, allt från 45 cm till 60,5 cm.

Hur stort är bordet?

Anpassa antalet stolar efter storleken på bordet. Ett rektangulärt bord för fyra personer brukar vara ca 70-90x120-150 cm för att alla fyra ska få tillräckligt med utrymme.

Tänk på att för breda stolar till ett smalt bord blir alldeles för trångt.

I vårt sortiment finns snygga konferensbord för allt mellan 6, 8, 10, 12 och 20 platser.